sobota 25. července 2015

Silové cvičení vs. cardio

Hodně z nás si říká, jaký typ cvičení je vhodný na hubnutí. Je to záležitost, kterou my ženy řešíme. Na internetu najdete spoustu názorů na toto téma, ale každý je jiný. Jak to tedy doopravdy je s hubnutím?
 
CARDIO

Na to, abychom hubli, je potřeba aerobní cvičení, tzn. provozování aktivity déle než 20 minut s tepem 200 - váš věk. Až po 20 minutách začneme pálit tuky. Tuky ale tělo pálí jen během aktivity, pak se vrací do běžného režimu. 

Pro hubnutí je vhodné cardio. Mezi něj můžeme počítat běh, chůzi 5-7 km/h, spinning, kolečkové brusle.

Nevýhody • zpomaluje váš metabolismus
                • tuky pálíte jen běhehem aktivity

Zkušenosti 

Cardio jsem prováděla každý den, vyčerpanost, zkolabování a nedostatek síly.

SILOVÝ TRÉNINK

Pro ženy, které chtějí zhubnout to zní téměř nemožně. Ale nemožné to není. Při tomto cvičení budujete svaly a testujete a zdokonalujete svojí sílu. Čím více svalů budete mít, tím více budete spalovat a při různých aktivitách budete odolnější a méně vyčerpaní.

Silové cvičení není postaveno na hodinovém dření. Pro hubnutí stačí 20 minut 2x týdně. Zrychlíte tím metabolismus a tuky budete pálit dalších 72 hodin.

Nevýhody • při hodně častém cvičení vysoký nárůst svalové hmoty

Zkušenosti

Jde cítit každý sval na těle, pevnější postava, více síly. 

Takže, pokud ženy chtějí hubnout a nemít povislou kůži, je třeba prokládat cardio 3x-4x týdně se silovým tréninkem 2x týdně. Každý na to přijde časem, ale silovým tréninkem nastartujete metabolismus a cardiem spálíte tuky.


Žádné komentáře:

Okomentovat